heks3In een klein dorpje woonde een heks van ongeveer 20 jaar oud. Ze komt uit een familie die bestaat uit een moeder, vader en een zusje. Ze was niet erg tevreden over haar leven zoals het nu was. Ze was vooral aan het overleven. Ze werkte veel en zorgde een klein beetje voor haar vader als die een zetje in de goede richting nodig had. Ze besloot om haar bezemsteel te pakken en de wereld eens te gaan verkennen.

Ze vloog op haar bezemsteel boven de aarde en zag dat het best een beetje grijs was van boven af. Toen ze een klein lichtpuntje zag besloot ze op verkenning te gaan en vloog naar beneden. Ze kwam terecht in een dorpje waar ze een klein konijntje tegen kwam. Ze vertelde het konijntje waar ze vandaan kwam en dat het haar verbaasde hoe grijs de wereld er van boven af uitzag. Het konijntje wist daar wel wat op en nam de heks mee naar het bos. De heks vond het helemaal geweldig. Zo rustig met al dat groen om haar heen. Ze besloot een tijdje in het bos te blijven. Zo ontmoetten ze ook de spinnetjes en vogels die in het bos woonden. Ze hadden veel lol samen maar na verloop van tijd kreeg de heks door dat zij niet meer haar zelf was. Ze was zich voornamelijk aan het aanpassen aan de spinnetjes, vogels en het konijntje. Hierdoor vergat ze bijna wie ze zelf was. De heks besloot om haar bezemsteel weer te pakken en verder te kijken. Ze nam het konijntje mee op de bezemsteel omdat die haar zo goed had geholpen en vloog weg van het bos. De vogels vonden dat zo erg dat ze een stukje mee vlogen maar hielden het na een poosje voor gezien en vlogen terug naar hun eigen bos.

Na een paar dagen te hebben gevlogen boven de aarde die nog steeds grijs was, zagen de heks bloemenen het konijntje een groen lichtje met allemaal gekleurde stippen. Ze vlogen er snel naar toe want ze waren erg nieuwsgierig geworden wat die stippen waren. Beneden aangekomen zagen ze dat het een weiland was die vol stond met bloemen. Ze besloten even te gaan liggen om uit te rusten. Na 2 dagen werden de heks en het konijntje wakker en zagen ze dat de bloemen allemaal waren uitgekomen. Wat een mooie bloemenzee om hun heen en wat een mooie vlinders vlogen er in de lucht. De heks en het konijntje besloten hier te blijven want ze werden heel vrolijk van al dat groen, rood, geel en witte kleuren. Ze maakte veel vriendjes met de vlinders en de rupsen en holde, huppelde en vlogen lekker achter elkaar aan. Wat hadden ze een lol samen. Opeens was de zomer voorbij en werd het winter. De mooie bloemen werden bruin en gingen dood en de vlinders waren ook ineens verdwenen. Hier werd de heks erg verdrietig van en ze besefte weer dat ze eigenlijk de dingen deed die andere ook deden en dat ze niet echt een eigen mening had. Ze besloot weer om haar bezemsteel te pakken om verder te vliegen. Het konijntje liet ze achter want die vond het wel erg fijn in het weiland en ging een holletje maken voor zichzelf zodat ze veilig kon wachten totdat het weer lente werd en ze haar vriendjes weer kon ontmoeten.

Toen ze weer boven aan het zweven was op haar bezemsteel ontdekte ze dat de wereld er nu veel lichter uit zag. Ze kon veel meer genieten van de lichte kleuren om haar heen en besloot het een beetje rustiger aan te doen. Na een paar dagen rustig aan te hebben gedaan vond de heks het een beetje stil worden om haar heen en besloot wat te gaan dalen om te kijken wat voor moois ze nu kon ontdekken. Niet veel later zag ze wat glinsteren. Ze had dit nog niet eerder gezien. Ze besloot er naar toe te vliegen op haar bezemsteel. Toen ze dichterbij kwam zag ze dat de zon in de zee scheen waardoor het zo mooi glinsterde en om er nog meer van te genieten besloot ze hoog in de boom te gaan zitten om al dat moois te gaan bewonderen. Het leek wel uren dat ze daar heeft gezeten maar op eens begon er iemand tegen haar te praten. Het was een wijze roofvogel die naast de heks kwam zitten. Het voelde erg vertrouwd om met de roofvogel te praten dus besloot de heks haar levens verhaal te vertellen. Ze vertelde de roofvogel dat ze jaren terug van huis was gegaan omdat ze wou uitzoeken wie ze was maar dat ze dat eigenlijk nog niet wist. Ze was wel vriendjes tegen gekomen maar had na een paar maanden toch weer het idee dat ze mee deed met haar vriendjes en dat ze nog steeds geen eigen menig had. Het maakte haar erg verdrietig dat ze op deze leeftijd nog steeds niet weet wat ze verder met haar leven wou doen. Ondertussen had de heks al zo lang gepraat en had de roofvogel zo geduldig geluisterd dat het al laat was geworden. De roofvogel wilde heel graag slapen maar beloofde de heks dat ze er morgen verder over zouden praten. De volgende ochtend maakte de roofvogel de heks wakker. Er waren weer vrolijke kleuren om de heks heen en de heks had meteen een lach op haar gezicht. De roofvogel had eens nagedacht hoe hij de heks kon helpen en had volgens hem de oplossing. Waar de heks natuurlijk erg nieuwsgierig naar was. De roofvogel nam de heks mee naar het strand. Ze gingen zitten in het licht gele zand en keken naar de licht blauwe lucht waar het zonnetje scheen. Je mag 3 wensen doen zei de roofvogel. Je mag ze hardop zeggen en dan ga ik kijken wat ik voor je kan doen. heksroofvogel

De heks dacht heel hard na over wat ze graag zou willen. Het duurde wel even voordat ze de eerste wens wist maar ineens riep de heks: "IK HEB IN AL DIE JAREN MIJN PROBLEMEN ACHTER EEN DEUR GESTOPT EN NU WIL IK GRAAG DAT DE DEUR OPEN GAAT EN DAT MIJN PROBLEMEN MEE WAAIEN MET DE WIND". Voordat de heks het doorhad ging de deur open en vloog alles weg. De heks voelde zich meteen veel beter. Nu mocht de heks een tweede wens bedenken. Dit duurde niet lang tot ze zei: "IK WIL ZIJN WIE IK WIL ZIJN ZONDER ER BIJ NA TE DENKEN WAT ANDERE ER VAN VINDEN". Opeens zag de heks dat ze andere kleren aan had en dat er overal vogels, vlinders konijntjes en spinnetjes aan kwamen rennen die alleen maar complimentjes aan het geven waren en wonder boven wonder vond de heks het helemaal geweldig om naar te luisteren. Nu nog de laatste wens. Deze was niet zo makkelijk maar plotseling begon ze te roepen: "DAT IK DE KRACHT MAG HEB OM VAN MEZELF TE GAAN HOUDEN EN DAT IK ALTIJD VROLIJK EN CREATIEF MAG ZIJN". Bij deze laatste wens zei de roofvogel: "Ik ga zorgen dat je de kracht mag ervaren om van jezelf te gaan houden maar een mooi mens ben je al en als je daar aan twijfelt ga dan even naar het strand of loop een rondje in het bos want daar zal ik je vast nog wel een keertje tegen komen". De heks bedankte de roofvogel en was erg blij dat ze de roofvogel was tegen gekomen maar het werd tijd ze haar leven ging oppakken. De roofvogel vloog weg en toen hij nog even om keek zag hij in de verte een mooie regenboog met de kleuren paars, blauw, groen, geel, oranje en rood en dacht:  NA REGEN KOMT ZONNESCHIJN.

Miranda de Graaf