Sylvia LeegwaterMijn hele leven heb ik me aangetrokken gevoeld door het werken met kinderen. Vanaf mijn eigen jeugd heb ik met veel plezier met ze gewerkt. Ik heb zelf inmiddels drie kinderen gekregen. Jesse, Iris en Dante. Mijn eerste kind, Jesse, heeft me uiteindelijk gestimuleerd om mijn ervaringen met kinderen te delen met andere ouders.

Toen mijn zoon vijf jaar was, vertoonde hij gedrag waar ik als moeder niet blij van werd. Hij was druk, kon extreem kwaad worden, voelde zich duidelijk alleen en onbegrepen, praatte over stemmen in zijn hoofd en liet zich bovenal niet helpen. Niet door mij maar ook niet door een instelling als het Riagg.

Een zoektocht voor mij als ouder naar mogelijkheden voor mijn zoon begon. Ik ontdekte dat er meer kinderen als Jesse waren, en dat er meer radeloze ouders rondliepen die geen gehoor vonden bij de bekende zorginstellingen. Wat me vooral opviel was dat er ook veel volwassenen, die met kinderen werkten, mijn zoektocht deelden.

Wat was er met deze kinderen aan de hand? Waarom reageerden ze niet goed op de bestaande opvoedingsmethoden en leermethodieken? Wat maakte deze kinderen zo bijzonder?

In die tijd viel mij op dat een zoektocht naar de aard van mijn zoon tegelijkertijd een zoektocht naar mijn ware zelf in hield. Wie was ik? Wat waren mijn angsten en vreugden in dit leven? Jesse was een perfecte spiegel van mijn innerlijke zelf. Een innerlijk zelf dat nog vol onverwerkte emoties zat die mij blokkeerde. Het werken met Jesse heeft mij veel inzichten gegeven in wie ik ben, en hoe ik in dit leven sta. Opleidingen en cursussen hebben er tenslotte voor gezorgd dat ik nu ook de mogelijkheden heb om mijn ervaringen door te geven.

Mijn belangrijkste motivatie om de Reversie Methode ® aan ouders aan te bieden is dat ik graag zie dat kinderen lekker in hun vel zitten. Kinderen die een omgeving scheppen waarin ze zich gelukkig voelen en de wereld positief en optimistisch kunnen benaderen. Ik weet uit ervaring dat niets zo zwaar op ouders drukt als ongelukkige kinderen.