Het is tijd voor het feest, het grote feest, het feest waar we al zo lang op hebben gewacht. Iedereen is uitgenodigd, iedereen waar je van houdt, iedereen waar je zo veel plezier mee kan beleven, iedereen die jouw op je aller mooist zal gaan zien. We zijn er allemaal, met ze alle bij elkaar. Het is vandaag een speciale dag en dat kunnen we wel zien aan al jullie gezichten. Jullie kijken allemaal vol verwachting. Het podium staat al klaar, daar mag je straks op staan en vol trots zullen we je zien. De muziek gaat alvast aan, alle gasten vermaken zich met gezellig geklets en ze dansen ook al wat. Jij mag je nog even terug trekken, je mag je voorbereiden op het spektakel. Je ziet er prachtig uit, je straalt zoveel kracht uit, als en trotse en gezonde drager van het leven. Je zet je kroon op je hoofd, van die prachtige steentjes die straks zullen schitteren in het mooi licht wat op je zal schijnen. Met wat blosjes op je wangen en wimpers die prachtig lang zijn, je weet je dat je er mag zijn. Om je hals draag je prachtige kleuren en je gewaad is ook vol kleur en zacht. Alle kleuren die je kan bedenken zitten er wel in, maar vooral groen, blauw en paars zijn toch wel het meest opvallend. Het is een prachtige gala jurk met nog een enorme verassing die je nu nog niet kan zien. Jij zal straks de show stelen.

De spanning begint nu toch wel een beetje op te lopen, zal ik het wel goed doen, zullen ze het wel leuk genoeg vinden. Je gaat door zonder om te kijken, zonder omlaag te reiken. Je zal een sterk voorbeeld zijn voor iedereen die nog twijfelt in de waarde van het leven. Jij weet wat je waard bent, dat onderschat jij niet en daarom kan jij dit het beste aan heel de wereld laten zien. De muziek hoor je al wat harder gaan, de sfeer zit er al goed in en dat allemaal voor jouw. Want vandaag ga jij laten zien wie jij in werkelijkheid bent. Het wordt tijd dat iedereen dat weet. Je lieve man komt even bij je kijken, hij krijgt al tranen in zijn ogen, want zo mooi ben jij. Hij is trots en weet dat jij het zo goed zal gaan doen. Alle twijfel die jij had, wordt in 1 keer weggenomen. Nog 1 keer kijk je in de spiegel, je geeft jezelf een knipoog en je bent er klaar voor.

Samen lopen jullie naar de zaal, waar al je gasten voor je klaar staan. De deur is nog dicht, je krijgt een dikke knuffel en hij fluistert nog even in je oor ‘ je bent prachtig, precies zoals je bent’ en ‘ luister naar je innerlijke hart, die weet precies wat jij mag doen.’ Dan gaan de deuren open, en de zaal valt helemaal stil. De muziek stopt, je gasten staan met open mond naar je te kijken. Ze stappen opzij en maken een pad vrij. Alles lijkt wel als vanzelf te gaan, alsof ze allemaal al weten wat er gaat gebeuren. Als een prinses loop je langzaam door de zaal, je loopt langs je vader en moeder. Ze kijken zo trots naar je, ze geven je nog een dikke knuffel en wat lieve woorden. Wat zijn er veel mensen gekomen en dat allemaal voor jou, allemaal weten ze dat jij het kan.

Daar ga je dan, het podium op. De muziek  gaat spelen. Jouw liedje, die waar jij dat speciale gevoel van krijgt. Zacht en toch helder. Iedereen houdt de adem in, het is helemaal stil in de zaal. Niemand praat meer. Je staat op het podium en langzaam gaan de lichten aan. Vanaf je voeten begint het licht te schijnen, het is een rood licht. Het gaat omhoog langs je benen, je prachtige jurk tot je helemaal in het rode licht staat. Dit licht laat je allermooiste ik zien, vanuit dit licht ziet iedereen wie jij bent. Daar sta jij dan, zo vol trots. Je jurk gaat schitteren en stralen en dan gebeurt het! Het gaat helemaal vanzelf, iedereen staat met spanning te kijken. Je hoeft er niets voor te doen, je hebt je plek gepakt en staat er klaar voor. Je veren gaan als een waaier open en reiken bijna tot het plafond. Als een enorm schilderij met jou als middelpunt. De prachtige pauw, die ons zoveel heeft te leren, alleen al door er te gaan staan en er voor ons allemaal te zijn.

Het is jouw feest, tot in de late uurtjes, niemand had dit willen missen.

 

Martine Tijsen