Elke gecertificeerde en gediplomeerde  Gezins- en KinderCoach heeft conform de beroepsorganisatie en in het belang van de kwaliteit elk jaar een bijscholingsdag te volgen.
Deze bijscholingsdag gericht op jouw onderneming wordt aangedragen door DreamChild opleidingsorganisatie zodat de professionaliteit van de coaches gewaarborgd blijft.

Bijscholingsdag zaterdag 15 april "Geweldloze communicatie in jouw praktijk".

Deze bijscholingsdag wordt gegeven door Maruschka Boomsma, gecertificeerd trainer verbindende communicatie en Reversie Methode.

Geweldloze communicatie. Je bent deze term vast al eens tegengekomen in je loopbaan als coach / therapeut. Altijd al nieuwsgierig geweest wat het jou kan brengen? Dan is deze bijscholingsdag de ideale mogelijkheid!

Hoe vaak geven we nog anderen de schuld van onze misère? Leggen we de verantwoordelijkheid van ons geluk bij de ander? Je collega die geen rekening met je houdt, je ouders die je niet begrijpen, je ex die .. laten we het daar maar niet over hebben en zelfs je beste vriendin heeft nu toch iets gedaan wat echt niet kan in jouw ogen! En dan nog onze kinderen; zij triggeren ons regelmatig.

We willen allemaal gezien, gehoord, begrepen en geliefd worden. We willen ons verbonden voelen en daarom communiceren we. Maar hoe vaak werkt communicatie niet averechts? Bijvoorbeeld als we verschillende belangen hebben? Dan ontstaat er alleen maar meer verwijdering, of zelfs regelrechte ruzie. Hoe komt dat nou? Of liever, wat kan je eraan doen?

Met de 4 stappen van Geweldloze Communicatie komen we weer dichter bij onszelf, bij onze gevoelens en behoeften, ook in uitdagende situaties. We kunnen ook de oorzaak van het gedrag van de ander gaan zien, waardoor mogelijkheid tot verbinding ontstaat. Het is een weg van boosheid, naar duidelijkheid. Van machteloosheid naar vrede. Hier ontstaat bewustzijnsontwikkeling en keuze, waardoor we weer levensvreugde gaan voelen.

Daarom noem ik Geweldloze Communicatie: Verbindende Communicatie.

Er zijn een paar uitgangsregels. Wanneer je die hanteert wordt het een stuk makkelijker. Tegelijkertijd is het ook weer niet makkelijk, want het vraagt ook de bereidheid om anders met jezelf om te gaan. Dat betekent soms uit je comfortzone treden. En dat loont de moeite!

Verbindend communiceren gaat in eerste plaats over de verbinding met jezelf. Van daaruit maak je verbinding met de ander. De mate van verbinding die we ervaren is de sleutel tot ons geluk. Hoe verder we van onszelf en anderen verwijderd zijn, des te ongelukkiger zijn we. Verbindende communicatie helpt je die verbinding makkelijker te leggen. Daarna leer je ook hoe je succesvoller wordt in je communicatie met anderen, zowel in je privé sfeer als op je werk.

Ik heb er mega veel zin in! Jullie ook?

 

Datum  zaterdag 15 april 2022
Tijden 10.00 uur tot 17.30 uur
Kosten € 99,-
Locatie Zaandam
Informatie DreamChild 075-6222511
Aanmelden info@dreamchild.nl