Elke gecertificeerde en gediplomeerde Gezins- en KinderCoach heeft conform de beroepsorganisatie en in het belang van de kwaliteit elk jaar een bijscholingsdag te volgen.
Deze vakinhoudelijke bijscholingsdag wordt aangedragen door DreamChild opleidingsorganisatie zodat de professionaliteit van de coaches gewaarborgd blijft.

Bijscholingsdag zaterdag 16 oktober "Spiegelkind Methode"

De reactie van kinderen op hun leefomgeving zijn een eye-opener voor de volwassenen. Door die reacties op een juiste manier te beantwoorden bieden we een oplossing voor de problemen van kinderen en dragen we bij aan de ontwikkeling van ouders.

Deze dag wordt de Reversie Methode vanuit een andere invalshoek belicht door Sandra Huls. Sandra heeft veel opleidingen gedaan waaronder Gezins- en KinderCoach, Presentchildcoach, Enneagramcoach en is werkzaam bij  Social Engineer bij 1406 Consultancy BV.

Ouders vertellen over iets dat hen raakt bij hun kind. Dit verhaal gaan we zo letterlijk mogelijk opschrijven en vertalen naar het leven van de ouder. De informatie van het kind uit het verhaal over het kind wordt vertaald naar de ouder. De levensles van het kind aan de ouder, raakt diep van binnen en geeft verwondering over de wijsheid van het kind. Een enorme shift van het probleem waarmee de ouder binnenkomt naar verwondering richting het kind.

De eerste stap kennen we allemaal. Als de ouder praat over het kind, het kind vervangen door ik.

Mijn kind is zo boos – Ik ben zo boos.

Door een aantal specifieke vragen te stellen aan de ouder geeft het kind in zijn verhaal altijd de boodschap, maar ook de oplossing. Vertrouw op de boodschap van het kind.

Voorbeeld boodschap van het kind:

Op de vraag, over wie wil jij het hebben. Geeft de ouder het volgende antwoord:

Hoe Lot in elkaar steekt?

Lot is een meisje wat heel erg hard haar best doet op school. Heel graag hoge cijfers haalt, graag de beste van de klas wil zijn.

Op de vraag: hoe typeer jij je kind geeft de ouder als antwoord het is een streber.

Hoe vertaal je woorden als school, hoge cijfers etc. en hoe verwerk je de typering, daar gaan we het o.a. deze dag over hebben.

De vertaling kan in dit geval zijn:

Hoe ik in elkaar steek?

Ik ben een vrouw die heel erg hard haar best doet om te leren (om te komen waar ik wil). De streber in mij wil heel graag hoge prestaties halen, graag de beste van de deelnemers zijn.

Deze moeder legt de lat voor zichzelf erg hoog en zag hoe vermoeid haar dochter (zijzelf) was.

Deze dag gaan we spelen met woorden. We gaan oefenen, we gebruiken deze dag elkaar als cliënt, dus waarschijnlijk ga je met een mooie boodschap en oplossing voor jezelf naar huis. En heb je een andere methode geleerd, die je kan inzetten bij je cliënt.

 

Datum  zaterdag 16 oktober 2021
Tijden 10.00 uur tot 17.30 uur
Kosten € 75,-
Locatie Middenbeemster
Informatie DreamChild 075-6222511
Aanmelden info@dreamchild.nl

  • Postadres

  • Factuuradres

    Vul deze velden in als je factuur naar een ander adres moet dan je postadres.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.