1372496_pseudozizeeria_mahaWij hebben een prachtige zoon van acht jaar, hooggevoelig en vanaf dat hij naar school ging werd alles anders. Nu zit hij in groep 4 en ben op dit moment met school in gesprek want ze willen dat hij een sociale vaardigheidstraining gaat doen omdat hij in de groep weinig aansluiting vind en de leerkrachten denken dat hij dat wel graag wil. Hij word gepest, maar heeft een heel sterk karakter maar wel heel gevoelig. Hier gaat nog een heel verhaal aan vooraf van het wisselen van school tot een intelligentietest waarmee ik niet verder ben gegaan want ik ben een moeder die niet in etiketten gelooft!!

Zelf zie ik wel dat hij best eens onzeker is maar hij weet wel precies wat hij wel en niet wil. Heb je misschien een tip of iemand in mijn buurt die mij hier mee kan helpen. Heb je boek ook gelezen over jouw zoon en eigenlijk is dat een zelfde soort verhaal als onze zoon.

Hij weet wat hij wil en niet wil
Fijn dat je me deze vraag stelt! Jij hebt een kind van deze tijd. Een gevoelig mannetje wat de dingen op zijn manier doet en daardoor juist bijzonder krachtig is! Je schrijft al: Hij weet wat hij wel en niet wil. Welke volwassene weet dat in deze tijd nog?

Natuurlijk roept deze informatie op tot nog meer informatie willen hebben. Bijvoorbeeld hoe reageert hij op het pesten. Waarom is er van school gewisseld en waarom is er gekozen voor een intelligentie test? Ik vind het heel knap en sterk dat je niet in etiketten gelooft in een tijd waarin we er mee dood gegooid worden!

Eigen wijze van ontwikkeling
Onze kinderen hebben een hele eigen wijze waarop ze ontwikkelen. Dat wil  niet zeggen dat de ontwikkelingen niet gaan komen. Ze komen gewoon op een andere wijze. En dat vergt veel vertrouwen in de ouder en een goed luisterend oor voor de behoefte van het kind. Het kind weet namelijk van nature wel wat hij nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is aan de directe omgeving om zijn hulpvraag te horen en daar vorm aan te geven.

Vertrouwen
Mijn tip aan jou is: blijf het vertrouwen in jouw zoon behouden. Zodra je merkt dat het vertrouwen verdwijnt (door druk van buitenaf) kijk dan bij jezelf waarom het vertrouwen verdwijnt. Wat wordt er in jou geraakt dat je deze buitenwereld gaat geloven! Zoek hulp om dicht bij jouw kracht te blijven staan en jouw vertrouwen in jezelf en je zoon te behouden! Een Gezins- en KinderCoach in jouw buurt kun je vinden op de homepage van de website onder de button Gezins- en KinderCoaches.