width=Mijn neefje wil graag bij mij blijven slapen maar heeft elke keer heimwee. Wat kan ik doen om hem te helpen?

Heimwee heeft veel te maken met de ontwikkeling van veiligheid en verbinding die je kind de eerste 2 jaar maakt. Als deze goed ontwikkeld zijn dan zal het kind makkelijker zijn veilige wereld los kunnen laten en bij tante komen slapen.

Misschien weet je of er iets gebeurd is in de eerste 2 jaar van zijn leven wat maakt dat deze ontwikkelingen niet helemaal goed zijn gegaan?
Als dit niet het geval is dan zou ik eens kijken hoe papa en mama het vinden dat hun zoontje ergens anders slaapt. Een klein kind heeft een hele sterke verbinding met zijn ouders en zal ook op afstand voelen dat hij gemist wordt! Het helpt dan als papa en mama bewust zijn van hun inbreng en hun zoon een heerlijke nacht toe wensen in gedachten.

Suggestie
Dan blijft de laatste suggestie nog over. Speelt er iets bij jou? Hoe sta jij in deze logeerpartij. Heb je wel ruimte (in je hoofd) voor je neefje? Speelt er bij jou iets wat hij voelt waardoor hij terug wil naar zijn veilige bedje bij papa en mama. Dit kan natuurlijk ook aan de kamer liggen. Is de energie in zijn kamer oké? Dat kun je voelen door zelf in de kamer te gaan staan en te ervaren hoe het is om daar te zijn.

Helend verhaal
Bij kleine kinderen helpt het goed om een helend verhaal voor te lezen. Een avontuur dat hun knuffel beleeft en die tegen dezelfde angsten aan loopt maar deze weet te overwinnen. Kijk maar eens op mijn site onder 'helende verhalen’.

Ik hoop dat 1 van de suggesties je verder helpt en veel plezier bij de volgende logeerpartij!