Aan de rand van het bos stond een manege. Daar woonde Falkje met haar vriendjes Rakker, Silver en Melody. Maar vandaag was het heerlijk weer en stonden ze alle vier in de wei naast de manege. Ze waren blij en de zon scheen in hun manen. Ze galoppeerden in de wei en Melody maakte sprongetjes over een rij paardenbloemen. Alleen Falkje was wat stiller. “Wat is er Falkje, waarom ren je niet met ons mee?” riep Silver. Falkje was inderdaad stil. Morgen was er een wedstrijd in de manege waar ze haar kunstjes moest laten zien aan het mensenpubliek. Ja ze voelde kriebeltjes in haar buik; ze was een beetje zenuwachtig. Toch zei Falkje tegen Silver; “er is niets hoor” en ze schudde haar hoofd. Ze schaamde zich een beetje dat ze zenuwachtig was, want het leek net of de andere pony’s nergens last van hadden. Toen ze door het meisje van de manege werden opgehaald riepen Melody , Rakker en Silver naar elkaar ” leuk he morgen de wedstrijd, kunnen we eindelijk laten zien wat we kunnen!” Trots liepen ze alle drie vrolijk de stal in en Falkje  liep er stilletjes achter hen aan.

 

Toen het avond werd lagen Silver, Rakker en Melody heerlijk in het hooi te slapen. Maar Falkje kon niet slapen. Onrustig liep ze heen en weer in de stal. Ze was echt een beetje bang voor morgen. Falkje bleef maar denken; “stel dat de mensen mij uitlachen omdat ik mijn kunstjes niet kan of dat ik een fout maak…Was er dan niemand die haar helpen kon?

Op hetzelfde moment dat ze dat dacht verscheen er opeens een Helder Licht in de stal. Falkje schrok er een beetje van en gluurde door haar wimpers. “Wees maar niet bang Falkje, Ik ben SPIRIT de Eenhoorn. Ik ben speciaal gekomen om jou te helpen. Voorzichtig keek Falkje op en daar was de Eenhoorn SPIRIT; haar manen hadden alle kleuren van de regenboog, haar hoorn was van glinsterend goud, haar vacht was blinkend wit. “ Lieve Falkje, zei de Eenhoorn Spirit. “morgen is de wedstrijd en ik voel dat je een beetje zenuwachtig en bang bent. “ Ja , zei Falkje “ik ben een beetje zenuwachtig  voor morgen als ik mijn kunstjes moet laten zien aan het mensenpubliek. Spirit keek Falkje met prachtige ogen aan: “ Lieve Falkje , iedereen is altijd een beetje zenuwachtig , dat is niet erg. Dat kan je ook helpen met de wedstrijd, om juist nog meer te concentreren op de kunstjes. En ik kan je helpen om je nog krachtiger te maken. “ Op hetzelfde moment kwamen er allemaal gouden sterretjes uit de hoorn van Spirit en dwarrelde op Falkjes haar rug en benen. Daarnaast gaf Spirit haar hun hele grote gouden ster . “Deze grote ster plaats ik in je buik Falkje, zei de Eenhoorn. “Adem maar naar de ster, en dan zal die nog groter worden. Net alsof je een ballon op blaast in je buik. De ster en de andere sterretjes zullen je kracht geven. Je zal morgen stralen in de manege.”  Op het zelfde moment voelde Falkje zich al zoveel lichter en blijer. Ze voelde de gouden gele sterretjes om haar heen en de grote ster in haar buik stralen. Falkje werd helemaal rustig van binnen, legde zich in het hooi, sloot haar ogen en voor ze het wist was ze in diepe slaap.

 

De volgende ochtend werd Falkje wakker. Nergens zag ze Spirit de Eenhoorn. Had ze alles gedroomd…? Maar nee, in het hooi zag ze allemaal kleine gouden glinsterende sterretjes en om zich heen zag ze kleine gouden sterretjes en ze voelde zich sterk, blij en krachtig. Ze zag dat Silver , Melody en Rakker ook al wakker waren en toch een beetje zenuwachtig deden. Ook zij voelde zich nog een beetje zenuwachtig, maar het was zo anders dan de dag ervoor! Ze voelde zich zoveel blijer en lichter en ze had zin om de kunstjes te laten zien. Trots liep ze de manege binnen. De mensen zaten al op de banken te wachten en het meisje stond al in het zand in de cirkel en glimlachte vrolijk naar haar. Het meisje liet haar rondjes lopen en vertelde welke kunstjes ze kon laten zien. Falkje voelde de gouden ster in haar buik, en ze voelde zich licht, sterk en blij. Het was zo leuk en ze dacht aan wat Spirit de Eenhoorn haar had verteld! Falkje liet al haar kunstjes zien en ze vond jammer dat het afgelopen was. Ze zou het nog wel over willen doen, zo leuk had ze het gevonden!

 

Dezelfde middag heeft Falkje alles aan Silver ,Melody en Rakker vertelt over de Eenhoorn Spirit en over de gouden sterretjes om je heen en de gouden ster in je buik die je groter kan laten worden door naar toe te zuchten. En die zelfde avond is Eenhoorn Spirit teruggekomen en heeft ook Melody, Rakker en Silver de gouden ster laten voelen in hun buikjes en ook zij voelden zich krachtig, lichter en blij. En vanaf die dag genieten  ze alle vier elke keer weer als ze de kunstjes aan de mensen mogen laten zien.

Dan voelen ze sterretjes om hun heen en grote  gouden ster in hun buik en zeggen tegen elkaar;” Ik kan het en vandaag is een leuke dag!”

 

Judith de Jong