Enneagramweek, de Verandering!

 

 

De training 'Enneagram, de verandering!' geeft je de mogelijkheid om in één week alle enneatypes te ervaren en te ontwikkelen bij jezelf. Deze zeven dagen gaan over zelfontwikkeling, jezelf ervaren en groeien.

Het Enneagram is een krachtig zelfontwikkelingsmodel. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet een model waarin je in een hokje geplaatst wordt. Het is juist een model die je de weg uit het hokje aanbiedt. In je jeugd zijn alle kwaliteiten van het Enneagram ter ontwikkeling langs gekomen. Sommige heb je in zijn geheel ontwikkeld, sommige maar half en sommige helemaal niet. Het kan ook zijn dat je een kwaliteit zo eigen hebt gemaakt dat er weinig ruimte over bleef voor een andere zienswijze. Je reageert dan in elke situatie vanuit één Enneatype.

Het Enneagram leert ons dat er 9 verschillende manieren zijn waarop we ons voor de buitenwereld kunnen beschermen. Vaak is zo’n bescherming al van jongs af aan aanwezig en hebben we het zo goed ontwikkeld dat het een onderdeel van ons karakter geworden is.  Echter, de bescherming vormt een aanpassing op ons natuurlijke zelf waardoor we steeds via dezelfde vastgeroeste patronen en gewoonten de wereld benaderen. Hierdoor zijn we incongruent naar onszelf maar ook naar onze kinderen toe. De kinderen van deze tijd lopen daar op vast. Mede hierdoor gaan onze kinderen zichzelf meer beschermen en creëren ze gedrag dat opvallend en vaak niet gewenst is.

Ik ben nu veertig jaar. Mijn hele leven heb ik verantwoordelijkheden kunnen ontlopen. Als ik iets doms deed dan kon ik daar altijd wel een draai aan geven, waardoor de fout me niet aangerekend werd. Echter nu mijn kinderen me niet serieus meer nemen, begrijp ik dat dat mede komt door mijn onverantwoordelijke gedrag. Het staat me nu in de weg.

Ik ben nu 30 jaar en nog steeds in conflict met mijn moeder. Van jongs af aan heb ik het gevoel dat ze me niet als dochter accepteerde en ook al heeft ze al verschillende keren aangeven dat dat niet waar is, het lukt me niet om het anders te zien. Ik ben nu zelf moeder van een prachtige dochter en ook wij hebben veel conflicten. Zij roept dan hard dat het wel duidelijk is dat ik haar helemaal niet wil! Het lijkt wel een herhaling van zetten!  

In deze 7 dagen leer je jouw verdedigingsmechanisme te herkennen en te verzwakken. Door middel van oefeningen en theorie ga je alle Enneatypes ervaren en ontwikkelen zodat je in elke situatie gebruik kunt maken van de juiste kwaliteit.

Reacties van deelnemers:

Enneagram de verandering, waar ik de 9 types van het Enneagram heb mogen ervaren… Dit doormiddel van muziek, oefeningen en spelletjes. Het ene type voelde heel passend en veilig en een andere werkte op mijn irritatie en wilde ik eigenlijk niet ervaren… Wat een leuke manier om op deze manier kennis te maken met de 9 types! Echt een meerwaarde voor je eigen ontwikkeling en om bewuster te worden uit welk type je handelt, bijvoorbeeld in overleving of in stress. Maar ook zeker waardevol in het dagelijks leven. Bepaalde types begrijp ik beter, omdat ik ze een klein beetje zelf heb mogen ervaren. De kleinschalige setting maakt dat het oefenen voor iedereen heel veilig is. Sylvia, bedankt voor je enthousiasme en hoe jij deze training brengt en begeleidt!

Het mooie van deze opleiding is dat je letterlijk in de huid van de 9 enneatypes  kruipt. Door de enneatypes zelf te ervaren, krijgt de theorie veel meer betekenis en diepgang.
“Een type zijn”, de oefeningen en spelletjes zorgen voor heel veel plezier en hilariteit. Door op deze manier de enneatypes te doorgronden, ga je ook veel beter je eigen beschermingstechniek(en) herkennen en begrijpen.

Enneagram “de Verandering” is onmisbaar in je zelfontwikkeling. Ook vormt het een prachtige aanvulling in het protocol van de G&K-coachopleiding. Deze opleiding heeft ook weer de wereld voor me betekent. Ik begon deze reis afschuwelijk depressief. Er moest iets veranderen. Ik wilde mezelf en mijn kind beter begrijpen en meer verbinding en liefde ervaren. Inmiddels houd ik van mezelf en heb ik voor mijn gevoel een prachtig, respectvolle, liefdevolle verbinding met mezelf. Wat een mooi en fijn gevoel!

 

Mocht je je na deze week willen professionaliseren in het Enneagram dan volgt er naast huiswerk waarin jij je het Enneagram eigen maakt, een verdiepingstraining. Tijdens deze training leer je hoe je het Enneagram kunt inzetten in jouw praktijk. We ronden dit af met een examenwaardig verslag en theorie examen

 

Het extra protocolweekend is van  18, 19 en 20 november.

 

 

Hoofdtrainer: Sylvia Leegwater
Locatie: Wormerveer
Prijs per persoon: € 895,- inclusief lunch, koffie, thee
Optie protocoldagen: €450,- incl. manual en examen in Wormerveer

 

 

Factuur & bevestiging:

Na aanmelding ontvangt u de factuur. Natuurlijk is het mogelijk om in termijnen te betalen! Ongeveer 14 dagen voor aanvang van de opleiding ontvangt u de bevestiging en alle benodigde informatie omtrent de opleiding.

 

 

Aanmeldingsformulier