praktijkfoto-klein

Dit is mijn eerste foto van mijn praktijk in de krant. Nu 12,5 jaar geleden. De eerste voorzichtige stappen de buitenwereld in. Je kunt aan mijn rode wangen zien hoe spannend ik het allemaal vond.

Het was een tijd waarin ik me zichtbaar moest maken. Het boek over mijn zoon Jesse werd uitgegeven. Ik heb mijn verhaal met Jesse aan tal van journalisten vertelt. Er werden krantenartikelen geplaatst over de ouderschapscursus die ik toen al gaf en daarna kwam mijn eigen opleiding Gezins- en KinderCoach die in die tijd nog gewoon Gezinscoach heette.

Ik heb onnoemelijk veel geluk gehad dat ik steeds de juiste mensen op mijn pad tegenkwam. Maar, ik geloof niet in geluk! Ik denk daarom dat deze prachtige reis van begin tot nu voor mij beschreven lag en ligt.

Het moest zo zijn.

Tot de dag van vandaag verbaas ik me nog steeds over de synchroniteit waarmee er iets verschijnt op het moment dat ik het nodig heb. Zo heb ik alle innerlijk kind liedjes die ik in de opleidingen laat horen, van mensen aangereikt gekregen. Ze wilden me een liedje laten horen. De mooie gedichtjes die mijn boeken sieren, werden me toegezonden of voorgelezen.

Ik heb tal van prachtige, lieve, mooie mensen ontmoet. Sommigen waren hun eigen spoor bijster. Anderen waren zo bevlogen over hun passie dat ik geïnspireerd raakte. En sommige hielpen mij op mijn spoor.

Het enige wat ik al die jaren heb gedaan is JA zeggen. Ja tegen alles wat me aangeboden werd. Wil je een boek schrijven, wil je op een beurs staan, wil je een opleiding opzetten, wil je een training schrijven over hoe je een cursus geeft, wil je een lezing geven? Ik kan me van de eerste tien jaar niet herinneren dat ik ergens Nee op gezegd heb.

Ik heb alles aangegrepen om mezelf te ervaren.

Mijn angsten die op het laatste moment omhoog kwamen. Bang dat ik het toch niet kon.

Mijn plezier in het doen en mijn trots na afloop wanneer het goed gegaan was, of dat het soms een fiasco was, maar dat ik het toch gedaan had!

Nu 12.5 jaar later staat DreamChild als een huis en ben ik supertrots op wat ik heb bereikt. Dit weekend vieren we dit met mijn gezin en de Gezins- en KinderCoaches. Mijn gezin omdat hieruit alle leermomenten zijn ontstaan en mijn coaches omdat zij mijn leermomenten hebben ontvangen en hebben doorgegeven.

Dank jullie wel lieve mensen dat jullie het mogelijk hebben gemaakt dat DreamChild is uitgegroeid tot een opleidingsinstituut voor ouders, opvoeders en professionals!