FB_IMG_1450899263121

Als we de wereld zouden kunnen zien door de ogen van een kind dan zou de wereld magisch zijn.

Hoe mooi zou de wereld er dan uit zien?

Alles komt altijd precies op tijd. Er bestaat immers geen tijd voor een kind. Een kind beleeft het leven in het NU. De ervaring is in het moment. Waar wij druk bezig zijn met de toekomst en het verleden vraagt een kind zich af wat het leven NU te bieden heeft.

Sprookjes bestaan. Natuurlijk bestaan sprookjes. Een kind schrijft haar of zijn eigen sprookje. De ene dag is het een prinses en de andere dag een koene ridder. Teleurstellingen horen bij het leven. Soms vind de prinses geen knappe prins en soms is de koene ridder toch heel erg bang. Door om te leren gaan met teleurstellingen kunnen sprookjes blijven bestaan en kan jij je eigen sprookje schrijven.

Het leven is om geleefd te worden. Een kind springt van het ene avontuur in het andere. Het staat er niet bij stil dat een beslissing die het nu neemt grote gevolgen voor later kan hebben. Door echter alleen maar bezig te zijn met de mogelijke gevolgen, leef je jouw leven maar half en ga je de mooie ervaringen uit de weg. Vertrouw erop dat je ook de gevolgen die je niet leuk vindt aankunt.

Dromen zijn geen bedrog. Een kind zit boordevol fantasie. Dromen is een grote kwaliteit voor iedereen. Elke uitvinding, festival, boek, muziekstuk, kledingstuk etc. is ooit een droom geweest van iemand. Met elke droom maken we de wereld een stukje mooier.

Magie bestaat! Niet in de vorm van een goede fee die een keer met haar toverstafje zwaait. Magie is te vinden bij diegene die op zichzelf durft te vertrouwen. Magie bestaat voor diegene die in de flow van het leven mee kan dobberen. Magie bestaat voor iedereen die JA! kan zeggen tegen het leven. Zeg jij JA! tegen het leven dan zegt het leven JA! tegen jou.

 

Kijk eens wat meer door de ogen van je kind en beleef het leven zoals het bedoeld is. Grijp je kansen, laat je zelf zien, durf te dromen en geef je over aan de wonderen van het leven.