gouden brilDag lief kind! Wat ben jij lief, gehoorzaam en zacht. Je bent zo lief dat je bijna niet opvalt in de groep. Je bent altijd aardig voor andere mensen en maakt nooit ruzie En als je vriendinnen ruzie hebben, dan praat je net zo lang tot ze hun ruzie weer bijleggen.
Soms, wanneer je zelf het middelpunt bent van een ruzie (wat bij jou haast nooit voorkomt), zou je wel een toverstokje willen hebben. Bibbidi, babbedi, boe en weg ben jij.
Gelukkig heb jij je eigen toverstokje ontwikkeld. Wanneer de drukte je te veel wordt, dan verdwijn jij gewoon. PATS! En weg ben jij. Nee, je lichaam staat nog op dezelfde plek. Iedereen kan je nog zien. Maar jij zit in je eigen wereld. Je hoort en ziet niets meer van wat er om je heen gebeurt. Jij zit even op je eigen wolk.

Eèn met de natuur

De wereld om je heen kan al snel te druk voor je worden. Je zit dan ook graag op je wolkje. Je bent dol op een wandeling in het bos of langs het strand. Daar is het altijd zo heerlijk rustig.

Jij bent ook een echte dierenvriend. Eigenlijk vind je dieren ook veel leuker dan mensen. Het liefste zou je de hele dag met je hond of paard door het bos wandelen. Als je dat doet, voel jij je één met de natuur en dan voel jij je het fijnste.

Opvallen
Je valt niet graag op. Je zult dan ook nooit heel opvallende kleren aantrekken. Soms heb je weleens het gevoel dat niemand je ziet staan en dat er niemand naar je luistert. Dat doet je dan pijn. Aan de andere kant vind je het ook wel lekker rustig. Als ze jou niet zien, kom je ook niet zo snel in moeilijke situaties. Je kunt dan lekker je eigen gangetje gaan.

Veel vrienden en vriendinnen

Met een gouden bril op heb je een heleboel vrienden en vriendinnen. Iedereen vindt jou aardig en wil graag je vriend zijn. Je hebt wel kans dat je dat zelf helemaal niet doorhebt. Misschien zie je niet eens hoe aardig iedereen jou vindt. Kijk maar eens goed om je heen. Iedereen zoekt graag jouw gezelschap. Maar jij bent ook graag alleen. Lekker op jezelf in je kamer of met je hond of paard in het bos.

Maak het jezelf wat makkelijker
Met een gouden bril op houd je niet van ruzie of een meningsverschil. Je denkt ook al heel snel dat je ruzie hebt. Laatst zei een vriend dat hij niet van pindakaas houdt. Jij zat net een broodje pindakaas te eten en zo’n opmerking voelt dan niet fijn.

Het zou goed voor je zijn om op zo’n moment gewoon te zeggen dat jij pindakaas wel lekker vindt. Jij hebt ook recht op een eigen mening. Jij mag ook gezien worden. Jij bent ook belangrijk. Het lijkt soms wel of jouw mening er niet toe doet. Maar dat is niet waar! Jij bent belangrijk voor jouw vrienden en dus ook wat jij lekker vindt en wat jij fijn vindt. Daardoor leren zij jou beter kennen en kunnen ze van je houden om wie je bent!

 

Uit Enneatiener