De opleiding Gezins- en KinderCoach is bij drie beroepsverenigingen geaccrediteerd. Dit houdt in dat bij het behalen van het certificaat ook de mogelijkheid ontstaat om je in te schrijven bij een beroepsvereniging.

Een beroepsvereniging zorgt voor contacten met de zorgverzekeraar. Dit betekent dat wanneer een beroepsvereninging contracten afsluit met een zorgverzekeraar dat jouw cliënt bij een aanvullende polis zijn factuur mag declareren bij de zorgverzekeraar waar de beroepsvereniging zorgcontracten heeft.

 BATC

G&KC 2011 is geaccrediteerd door de BATC. Het is de Belangen Associatie Therapeut en consument. Op de site vind je alle informatie over de aanmeldingsprocedure, de kosten en de werkwijze. www.batc.nl

CAT

G&KC is vanaf 2017 bij het CAT geaccrediteerd. CAT staat voor Collectief Alternatieve Therapeuten. Cat is een nieuwe beroepsvereniging die opkomt voor de alternatieve zorgsector. Zij bieden aantrekkelijke diensten en prijzen waarmee je ook als beginnend therapeut een goede start kunt maken met je praktijk.

VVET

Sinds oktober 2019 is de opleiding G&KC ook aangesloten bij het VVET. VVET staat voor Het Verbond Van Energetisch Therapeuten. Dit is de beroepsvereniging voor energetisch therapeuten die zich onderscheiden door kwaliteit, expertise en eigenheid. Kijk eens op de website van www. vvet.nl

Psychosociale basiskennis

Om je aan te kunnen sluiten bij een beroepsvereniging hoef je niet perse Psychosociale Basiskennis te hebben. Dit certificaat heb je wel nodig wanneer je wilt dat jouw cliënten een vergoeding krijgen voor jouw consult. Mocht je daar meer over willen weten dan is het goed om contact op te nemen met de beroepsverenigingen. Zij hanteren allemaal een ander toelatingsprocedure.

Als deelnemer of gecertificeerd coach van DreamChild krijg je 10% korting bij Con Amore,  Psychosociale Basiskennis. Kijk hier voor meer informatie.