Erkende opleiding
Trainer Reversie Methode ®

Wil jij ook trainingen geven aan opvoeders (ouders, leerkrachten, etc.) maar weet je niet hoe te beginnen? Dan is dit de 7-daagse opleiding voor jou!

Trainer voor de cursus

"Een moeilijk kind of een kind dat het moeilijk heeft?"

Heb je altijd al een cursus willen geven aan bijvoorbeeld ouders, verzorgers, leerkrachten om ze verder op weg te helpen met de opvoeding van kind(eren)? De Reversie Methode® is een uitstekende methode om opvoeders dichter bij zichzelf te laten komen en zo de weg voor het kind vrij te maken om zijn pad te kunnen volgen. Werken met groepjes mensen die betrokken zijn bij de opvoeding van kind(eren) door middel van de Reversie Methode® is snel, confronterend en doeltreffend.

DreamChild heeft een programma voor je samengesteld waarmee je met je cursisten zo aan de slag kunt gaan. Een concept om cursisten op een liefdevolle manier eerlijk naar zichzelf en het kind te laten kijken.

Hoofdtrainer: Sylvia Leegwater

Locatie: DreamChild in Wormerveer

Prijs per persoon: € 895,- per persoon inclusief fruitbreak en koffie/ thee, trainershandleiding en cursusmateriaal “Een moeilijk kind of een kind dat het moeilijk heeft?”

Data 2024 VOOR DE LAATSTE KEER!

12, 13 en 14 januari

2, 3 en 4 februari

examen in overleg

De dagen zijn van 10.00 tot 18.00 uur (zondag tot 17.00 uur). Certificering vindt plaats na voldoende aanwezigheid tijdens de opleiding en met een met goed gevolg afgelegd examen.

De opleiding

Een zevendaagse opleiding zorgt dat je klaar bent om volgens de Reversie Methode® les te gaan geven aan die cursisten die vastlopen met kind(eren) of mensen die zich anderzijds bezig houden met de problematiek rondom opvoeden. Je stelt als trainer je eigen cursus samen uit het materiaal wat je tijdens de opleiding aangeboden krijgt. Daarnaast kun je de uniciteit van je cursus waarborgen door modules in te voegen die jouw authenticiteit bepalen.

De opleiding is voor Gezins- en KinderCoaches volgens de Reversie Methode® Ben je een praktiserend Gezins en/of Kinder Coach maar niet volgens de Reversie Methode® dan is de online cursus Reversie Methode® verplicht. Deze online cursus vind je hier. Overige geïnteresseerde raad ik aan eerst de Masterclass Reversie Methode® te volgen. Informatie hierover vind je hier.

De opleiding bestaat uit:

Verdieping in coaching volgens de Reversie Methode®

Hoe ga je om met je cursisten. Hoe geef je de Reversie Methode® weer. Hoe coach je de opvoeders volgens de Reversie Methode®. Onder deze module vallen ook alle benodigde trainerskills.

Het Enneagram

Het enneagram is een eeuwenoud model waarmee je een karakter kunt uitdiepen. Ook dient het enneagram als procesmodel van grote waarde. In deze module gaan we de karakters uitdiepen, de verschillende verbanden leggen tussen de karakters en leren we te werken met het procesmodel.

Verschillende soorten testen

Eigenwaarde testen, enneagram testen, energie testen; hier leer je de verschillende testen toe te passen en de informatie ervan over te brengen op de cursisten.

Eigenwaarde

Wat is jouw eigenwaarde als coach, wat is jouw kracht en waar ligt je passie, wat wil je bereiken bij je cursisten en wie wil je bereiken.

Praktische hulp in het opzetten en begeleiden van de cursus

Hoe bouw je een cursus op? Het creëren van een netwerk, het opstellen van een krantenartikel, jezelf leren verkopen, geldzaken, intervisieavonden, ondersteuning via de nieuwsbrief en website van DreamChild etc.

 

De cursus “Een moeilijk kind of een kind dat het moeilijk heeft?”

De cursus die je na de opleiding kunt geven bestaat uit de volgende onderdelen.

Het nieuwetijdskind

Wat is een nieuwetijdskind, hoe staat een nieuwetijdskind in de wereld, hoe communiceert het met zijn omgeving, wat merk je daarvan als opvoeder en wat kun je doen als opvoeder om elkaar beter te begrijpen.

Energie

Wat is energie, wat is de invloed van energie, hoe kun je energie voor je laten werken, hoe kun je energie gebruiken om een betere relatie met je kind op te bouwen.

Spiegelen

De interne wereld wordt door de buitenwereld gespiegeld, hoe werkt dit in de praktijk, hoe werkt die fysiologisch, hoe werkt dit bij je kind.

Eigenwaarde

Hoe groot is jouw eigenwaarde, wat zijn je schaduwkanten, wat zijn jouw valkuilen en je sterke kanten, hoe maak je je eigenwaarde groter en wat is het effect van jouw eigenwaarde op het kind.

Karaktervorming

Hoe ontstaat een karakter, wat krijg je al mee met je geboorte, wat leer je er gaande weg bij in je leven, hoe ga je om met het karakter van je kind.

Soorten karakters

Het enneagram, welke soorten karakters zijn er, hoe reageren deze karakters op elkaar, hoe kun je de meest uiteenlopende karakters toch met elkaar laten communiceren.

Na de opleiding

Na deze opleiding ben je in staat om een opvoedingscursus te begeleiden. Tijdens een door jouw georganiseerde cursus werk je o.a. met het gedachtegoed en het cursusmateriaal van DreamChild. Je maakt daarbij gebruik van mijn naamsbekendheid. Iedere trainer maakt een keuze uit de door mij aangeboden modules. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze allemaal te gebruiken. Daarnaast kun je als trainer je eigen specialiteit toevoegen. Dit maakt jouw cursus uniek en authentiek. Tijdens de opleiding ga je op zoek naar jouw eigenheid. Wat wil jij jouw deelnemers bieden en welke materialen wil je daar voor gebruiken. Je mag gebruik maken van alle materialen die tijdens de cursus langskomen en die je digitaal mee krijgt.

Ervaringen van deelnemers:

Lieve Sylvia, wauw! Wat ben ik een prachtige ervaring rijker.
Dank je wel wederom, voor het neerzetten van een super gave, meer dan complete en mooie opleiding.

7-dagen lang intensief aan de slag met jezelf en je trainers skills. Samen met een groep van, in mijn geval, 8 prachtige andere dames. Dit werkt zo inspirerend!
Het mooie aan de trainersopleiding is, dat je met professionals samenwerkt. Dat tilt in mijn beleving de opleiding naar een hoger niveau. Daarnaast vond ik het een verrijking om een deel van het geleerde uit de Gezins- en Kindercoachopleiding, zo helder vertaald te zien in een cursus.

Werkelijk stilstaan bij; wie je bent, waar je vandaan komt, wat je wilt meegeven aan ouders en met welk doel je jouw cursus wilt aanbieden. Zeg maar “het waar doe je het voor!”, was voor mij heel fijn om scherp te krijgen.
Ook het steeds opnieuw presenteren aan de groep, heeft mij sterker gemaakt in mijn rol als trainer. Niet alleen om mijn verhaal te oefenen en te vertellen, juist ook om de andere dames hun eigenheid te zien neerzetten. Wat kun je daar veel van opsteken.

Het stappenplan voor het opzetten van de cursus “Een moeilijk kind of een kind die het moeilijk heeft”, is voor mij nog steeds een waardevolle leidraad. Het helpt mij om mijn doel van een cursus helder te krijgen en om tot actie over te gaan.

Of je nu als coach een ervaren trainer bent, of deze ambitie hebt. En wat voor training of cursus je wellicht ook wilt gaan geven? De opleiding ‘Trainer Reversie Methode’ biedt zeker handvatten en prachtige modules met oefeningen, om een cursus neer te zetten óf je aanpak weer eens onder de loep te nemen.

Kortom, ik kan deze opleiding aan iedere coach aanraden.
Neem gerust contact met me op, mocht je meer willen weten!

Liefs Hedy van Ophem
Groeien met Lef

De opleiding Trainer Reversie Methode was voor mij een uitdaging. Omdat ik geen kennis van de Reversie
Methode had en geen ervaring om voor een groep te staan. De kracht van Sylvia is om je in je eigen kracht te zetten.
Met behulp van haar directe, praktische tips gingen we samen op zoek naar de manier die het beste bij mij paste.
Hierdoor heb ik het vertrouwen gekregen dat ik op mijn manier en vanuit mijn kracht een cursus kan geven.
Liefs, Linda

Aanmelding

Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt dan binnenkort alle informatie over de opleiding via e-mail.

Erkende opleiding Trainer Reversie Methode

  • Postadres

  • Factuuradres

    Vul deze velden in als je factuur naar een ander adres moet dan je postadres.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.