Erkende opleiding
Gezins- en KinderCoach

De opleiding Gezins- en KinderCoach is een 25 daagse KTNO en CAT geaccrediteerde opleiding op HBO niveau voor iedereen die graag met ouders en kinderen wil werken en/of meer inzicht wil krijgen in de drijfveren van het kind van deze tijd.

Deze opleiding is gebaseerd op de Reversie-Methode®© die ontwikkeld is door Sylvia Leegwater, hoofdtrainer van deze opleiding. Deze methode gaat ervan uit dat de oorzaak van het gedrag of de fysieke klachten van het kind gezocht kunnen worden in de omgeving van het kind, waarbij het Innerlijke Kind van de ouder een grote rol speelt. In de coachingspraktijk wordt er bij deze methode dan ook meer met de ouder dan met het kind gewerkt. In sommige gevallen is het echter noodzakelijk het kind zelf te coachen; in de opleiding wordt dan ook de nodige aandacht besteed aan het testen van kinderen, aan oefeningen voor kinderen en aan de psychologie van het kind.

Om deel te nemen aan deze opleiding is het volgen van de vooropleiding verplicht. De vooropleiding is een online training die bestaat uit vier lessen. Elke les wordt afgerond met een oefening als huiswerk waar je feedback op ontvangt. Het voordeel van deze online training is dat je er niet de deur voor uit moet en kunt studeren wanneer het jou uitkomt. Belangrijk is wel dat je de vooropleiding hebt afgerond vóór de opleiding start!

Lees hier meer informatie over de vooropleiding.

Hoofdtrainer: Sylvia Leegwater
Locatie Wormerveer (provincie Noord Holland)
Prijs per persoon: € 3.250,- incl. vooropleiding, lunch, koffie, thee, manual, persoonlijke begeleiding, set etherische olie, examen en evt. herexamen
Bijkomende kosten:

studiemateriaal ca. € 60,- boeken

Voor het onderdeel Emotioneel in Balans (spiertesten en accupressuurpunten) en verdiepingscoaching binnen de opleiding kan er vrijstelling aangevraagd worden. Denk je in aanmerking te komen voor deze vrijstelling, laat dit weten bij de inschrijving. Je ontvangt een uitnodiging om je vrijstelling toe te lichten.
De gemiddelde studielast is 3 tot 5 uur in de week.

Data Wormerveer start september 2021

24, 25 en 26 september

23 en 24 oktober

13 en 14 november

11 en 12 december

15 en 16 januari

12 en 13 februari

12 en 13 maart

2 en 3 april

30 april - 1 mei

21 en 22 mei

11 en 12 juni

9 en 10 juli examen

 

Data Wormerveer start januari 2022

28, 29 en 30 januari Emotioneel in Balans (is een onderdeel van de opleiding)

26, 27  februari

26 en 27 maart

23 en 24 april

14 en 15 mei

4 en 5 juni

2 en 3 juli

10 en 11 september

8 en 9 oktober

29 en 30 oktober

26 en 27 november

17 en 18 december examen

 

Factuur & bevestiging

Ongeveer 6 weken voor aanvang van de opleiding ontvangt u de bevestiging, de factuur en alle benodigde informatie omtrent de opleiding. De factuur mag kosteloos in termijnen worden betaald. DreamChild staat geregistreerd bij het CRKBO waardoor we onze opleidingen vrijgesteld hebben van BTW.

Voordeel door belastingaftrek

Tot 52% korting op je opleiding afhankelijk van je inkomen!

Doe eenmaal per jaar belastingaangifte en je kunt de studiekosten aftrekken (hiervoor geldt een drempel van 250 euro). Naast de kosten voor jouw opleiding mag je ook studieboeken aftrekken. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Inhoudelijke informatie over de opleiding Gezins- en KinderCoach

Het doel van deze opleiding is je handvatten aan te reiken waarmee je kunt werken aan jezelf, kinderen en ouders. Tijdens deze opleiding krijg je inzicht in wat er in het kind omgaat in de verschillende fasen van een kinderleven. Dit inzicht krijg je door middel van de aangeboden theorie en de samenwerking met je innerlijke kind. Je ontvangt hierin begeleiding door jouw persoonlijke opleidingscoach. Je leert technieken om als coach met ouders en kinderen in de verschillende leeftijdsfasen te werken. En tevens wordt er, door de ervaring met je innerlijke kind, begrip gecreëerd voor zowel het gedrag van het kind als het standpunt van de ouder.

Je leert het gedrag van kinderen te duiden en te verklaren en je leert hoe je effectief hulp kunt bieden aan ouder en kind. Je krijgt diverse technieken aangereikt waarmee je het kind en de ouders kunt ondersteunen.

Om de kwaliteit van zowel het persoonlijke proces als het professionalisering proces te garanderen, werkt DreamChild met kleine groepjes. Hierdoor is er ruimte voor persoonlijke begeleiding op beidde vlakken.

Modulethema’s Gezins- & KinderCoach zijn onder andere:

 • Het Nieuwetijdskind
 • Kinderpsychologie
 • Reversie-Methode ®
 • De weg naar vrijheid en kernverlangens
 • De baby, peuter, tienjarige, puber en de adolescent
 • Antroposofie
 • Gezinssystemen
 • Overlevingsdelen
 • Enneagram

Lesonderdelen:

Inzicht krijgen in de overlevingsdelen van de ouder en toepassen van helingstechnieken;
Inzicht krijgen in wat er in een kind omgaat, wat zijn behoeften zijn en welke ontwikkelingen het doormaakt;
Verklaren van het gedrag van kinderen en effectief hulp bieden aan ouder en kind;
Je innerlijke kind leren kennen om de diverse stadia van opgroeien zelf te doorleven en zo een beter contact te krijgen met de belevingswereld van het kind;
Diverse technieken waarmee je het kind en de ouders kunt ondersteunen;
Belichting van reguliere, antroposofische en holistische zienswijzen.

Binnen de opleiding worden zaken vanuit zowel een reguliere als een antroposofische en een holistische zienswijze belicht.

Diplomering:

We ronden de opleiding af met een examen. Hiervoor gelden het Examenregelement en Eindtermen Gezins- en KinderCoach

Na het behalen van je diploma kun je je als Gezins- en Kindercoach vestigen. Gezins- en Kindercoach is een erkende kortdurende beroepsopleiding.

Vergoeding zorgverzekeraars

Om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraars heb je naast de opleiding Gezins- en KinderCoach ook Psychosociale Basiskennis nodig.

Lees meer over beroepsverenigingen en Psychosociale Basiskennis op de volgende pagina's.

Beroepsverenigingen

Psychosociale Basiskennis

 

Download hier het boek: Wat is een gezins en kindercoach?

 

Uit een evaluatie van een deelnemer: Wil ik nog meedelen dat woorden niet afdoende zijn om deze opleiding te evalueren. Als ik de letterlijke betekenis eraan geef en ik zou deze opleiding op waarde moeten schatten, dan is deze opleiding van onschatbare waarde. Geen enkel boek, test of diploma zou mij in 1 jaar hetzelfde inzicht geven. Het doorleven van mijn Innerlijk kind, de theorie om de bijbehorende ontwikkelingsfases te begrijpen en mijn Volwassen Ik die daar nu op terug kan kijken is een overweldigende ervaring geweest. Deze opleiding heeft mij zoveel inzicht gegeven en handvatten om mijn Essentie te onderzoeken en te begrijpen. Dit is immers wat ik aan het begin van de opleiding wilde en dit is precies wat ik met deze opleiding heb gekregen en heb mogen ervaren. En vanuit dit beginsel is de lijst wat de opleiding mij heeft gebracht onmetelijk. Zo ook mijn dank voor het bestaan van deze opleiding…..Lieve Sylvia, dankjewel daarvoor.

 

Aanmelding:

Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen

Erkende Opleiding Gezins- en Kindercoach

 • Postadres

 • Factuuradres

  Vul deze velden in als je factuur naar een ander adres moet dan je postadres.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.