Erkende opleiding
Holistische GezinsTherapie

 

 

 

 

 

De opleiding Holistische GezinsTherapie (vroeger de Gezins- en KinderCoach)  is een 25 daagse KTNO en GRO geaccrediteerde opleiding op HBO niveau voor iedereen die graag met ouders en kinderen wil werken en/of meer inzicht wil krijgen in de drijfveren van het kind van deze tijd.

Deze opleiding is gebaseerd op de Reversie-Methode®© die ontwikkeld is door Sylvia Leegwater, hoofdtrainer van deze opleiding. Deze methode gaat ervan uit dat de oorzaak van het gedrag of de fysieke klachten van het kind gezocht kunnen worden in de omgeving van het kind, waarbij het Innerlijke Kind van de ouder een grote rol speelt. In de praktijk wordt er bij deze methode dan ook meer met de ouder dan met het kind gewerkt. In sommige gevallen is het echter noodzakelijk het kind zelf te behandelen; in de opleiding wordt dan ook de nodige aandacht besteed aan het testen van kinderen, aan oefeningen voor kinderen en aan de psychologie van het kind.

Om deel te nemen aan deze opleiding is het volgen van de vooropleiding verplicht. De vooropleiding is een online training die bestaat uit vier lessen. Elke les wordt afgerond met een oefening als huiswerk waar je feedback op ontvangt. Het voordeel van deze online training is dat je er niet de deur voor uit moet en kunt studeren wanneer het jou uitkomt. Belangrijk is wel dat je de vooropleiding hebt afgerond vóór de opleiding start!

Lees hier meer informatie over de vooropleiding.

Hoofdtrainer: Sylvia Leegwater
Locatie Wormerveer (provincie Noord Holland)
Prijs per persoon: € 3.250,- incl. vooropleiding, lunch, koffie, thee, manual, persoonlijke begeleiding, set etherische olie, examen en evt. herexamen
Bijkomende kosten:

studiemateriaal ca. € 60,- boeken

Voor het onderdeel Emotioneel in Balans (Lichaamsgerichte Psychotherapie /  Kinesiologie  en Therapeutische Vorming binnen de opleiding kan er vrijstelling aangevraagd worden. Denk je in aanmerking te komen voor deze vrijstelling, laat dit weten bij de inschrijving. Je ontvangt een uitnodiging om je vrijstelling toe te lichten.
De gemiddelde studielast is 3 tot 5 uur in de week.

Data Wormerveer start januari 2023 (Het laatste jaar!)

27, 28 en 29 januari Emotioneel in Balans (is een onderdeel van de opleiding)

25 en 26 februari

25 en 26 maart

22 en 23 april

13 en 14 mei

10 en 11 juni

8 en 9 juli

9 en 10 september

7 en 8 oktober

28 en 29 oktober

25 en 26 november

16 en 17 december examen

 

Factuur & bevestiging

Ongeveer 6 weken voor aanvang van de opleiding ontvangt u de bevestiging, de factuur en alle benodigde informatie omtrent de opleiding. De factuur mag kosteloos in termijnen worden betaald. DreamChild staat geregistreerd bij het CRKBO waardoor we onze opleidingen vrijgesteld hebben van BTW.

 

Inhoudelijke informatie over de opleiding  Holistische GezinsTherapie

Het doel van deze opleiding is je handvatten aan te reiken waarmee je kunt werken aan jezelf, kinderen en ouders. Tijdens deze opleiding krijg je inzicht in wat er in het kind omgaat in de verschillende fasen van een kinderleven. Dit inzicht krijg je door middel van de aangeboden theorie en de samenwerking met je innerlijke kind. Je ontvangt hierin begeleiding door jouw persoonlijke opleidingscoach. Je leert technieken om als therapeut met ouders en kinderen in de verschillende leeftijdsfasen te werken. En tevens wordt er, door de ervaring met je innerlijke kind, begrip gecreëerd voor zowel het gedrag van het kind als het standpunt van de ouder.

Je leert het gedrag van kinderen te duiden en te verklaren en je leert hoe je effectief hulp kunt bieden aan ouder en kind. Je krijgt diverse technieken aangereikt waarmee je het kind en de ouders kunt ondersteunen.

Om de kwaliteit van zowel het persoonlijke proces als het professionalisering proces te garanderen, werkt DreamChild met kleine groepjes. Hierdoor is er ruimte voor persoonlijke begeleiding op beidde vlakken.

 

Modulethema’s  Holistische GezinsTherapie zijn onder andere:

 • Het Nieuwetijdskind
 • Kinesiologie
 • Kinderpsychologie
 • Reversie-Methode ®
 • De weg naar vrijheid en kernverlangens
 • De baby, peuter, tienjarige, puber en de adolescent
 • Antroposofie
 • Gezinssystemen
 • Overlevingsdelen
 • Enneagram
 • Therapeutische Vorming

Lesonderdelen:

Inzicht krijgen in de overlevingsdelen van de ouder en toepassen van helingstechnieken;
Inzicht krijgen in wat er in een kind omgaat, wat zijn behoeften zijn en welke ontwikkelingen het doormaakt;
Verklaren van het gedrag van kinderen en effectief hulp bieden aan ouder en kind;
Je innerlijke kind leren kennen om de diverse stadia van opgroeien zelf te doorleven en zo een beter contact te krijgen met de belevingswereld van het kind;
Diverse technieken waarmee je het kind en de ouders kunt ondersteunen;
Belichting van reguliere, antroposofische en holistische zienswijzen.

Binnen de opleiding worden zaken vanuit zowel een reguliere als een antroposofische en een holistische zienswijze belicht.

Diplomering:

We ronden de opleiding af met een examen. Hiervoor gelden het Examenregelement en Eindtermen Holistische GezinsTherapie

Na het behalen van je diploma kun je je als  Holistisch GezinsTherapeut vestigen.   Holistische GezinsTherapie is een erkende kortdurende beroepsopleiding.

Vergoeding zorgverzekeraars

Om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraars heb je naast de opleiding Holistische GezinsTherapie ook Psychosociale Basiskennis nodig.

Lees meer over beroepsverenigingen en Psychosociale Basiskennis op de volgende pagina's.

Beroepsverenigingen

Psychosociale Basiskennis

 

Klachtenregeling:
De opleiding wordt erkend door GRO en valt onder de Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over deze klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

 

Download hier het boek: Wat is een Holistische GezinsTherapeut?

 

Uit een evaluatie van een deelnemer: Wil ik nog meedelen dat woorden niet afdoende zijn om deze opleiding te evalueren. Als ik de letterlijke betekenis eraan geef en ik zou deze opleiding op waarde moeten schatten, dan is deze opleiding van onschatbare waarde. Geen enkel boek, test of diploma zou mij in 1 jaar hetzelfde inzicht geven. Het doorleven van mijn Innerlijk kind, de theorie om de bijbehorende ontwikkelingsfases te begrijpen en mijn Volwassen Ik die daar nu op terug kan kijken is een overweldigende ervaring geweest. Deze opleiding heeft mij zoveel inzicht gegeven en handvatten om mijn Essentie te onderzoeken en te begrijpen. Dit is immers wat ik aan het begin van de opleiding wilde en dit is precies wat ik met deze opleiding heb gekregen en heb mogen ervaren. En vanuit dit beginsel is de lijst wat de opleiding mij heeft gebracht onmetelijk. Zo ook mijn dank voor het bestaan van deze opleiding…..Lieve Sylvia, dankjewel daarvoor.

 

Aanmelding:

Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen

Trainer van onderdelen van de opleiding Holistische GezinsTherapie

 • Postadres

 • Factuuradres

  Vul deze velden in als je factuur naar een ander adres moet dan je postadres.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.